Praktikant hos idoc

praktikant hos idoc sebastian

Hvordan brugte du de færdigheder, du har fra studiet i din praktikperiode? 
Jeg brugte min teoretiske viden, angående ideal læseren, framing og Roman Jakobsens kommunikation model, når jeg har skrevet pressemeddelelser, opslag på de sociale medier, brochure osv.  Jeg har også brugt min teoretiske baggrund og erfaring fra universitetet angående user experience osv. i design processerne af hjemmesiderne.

Hvordan så en typisk dag ud hos idoc?
En typisk dag, starter kl 8 hvor man tjekker statistikkerne på de sociale medier, diskuterer og brainstormer de næste opslag og nyheder. Bagefter begyndte jeg, at arbejde på de forskellige opgaver, skrive, læse op på de forskellige ydelser og projekter osv. Vi tog os også tid til, at hjælpe hinanden, læse hinandens tekster, brainstorme og diskutere. Hvis man var i tvivl om noget eller havde behov for feedback kunne man altid spørge.

En typisk dag hos idoc, er også fyldt med humor, latter, anekdoter og selvfølelig diskussioner om film, serier og hvor man får det bedste mad.

Hvilke arbejdsopgaver havde du hos idoc?
Jeg fik en masse arbejdsopgaver; pressemeddelelser, ansøgninger for udviklingsprojekter, design af hjemmesider, skrive indhold til hjemmesider og meget mere. Du får en masse ansvar, frihed og konstruktiv feedback. Jeg synes det er en virkelig god måde at arbejde som praktikant, fordi du ikke bare løser rutine opgaver og du får mulighed for at benytte din uddannelse, kreativitet og får en masse erfaring, når du skal løse opgaverne.

Hvad har du lært ved at være i praktik hos idoc?
Jeg har fået indsigt i arbejdet som kommunikationsmedarbejder, og hvordan man benytter sin teoretiske viden bedst muligt.

Hvordan er det at være i praktik hos idoc?
Det har været spændende og virkelig godt, at få brugt sin viden uden for universitetet og se sit bidrag blive brugt og have en effekt.

Ligesom Jakob, vil jeg anbefale idoc til andre studerende der leder efter praktik.

Hvordan får man som praktikant mest ud af sin praktikperiode?
Ved at tage initiativ, man skal ikke være bange for at sige sin mening og som Jakob også skrev, bare fordi man ikke har erfaring med en opgave eller ikke har prøvet det før, er det ikke ensbetydende med man ikke kan.
                                                                     
Har din praktik hjulpet dig til at finde ud af hvilken retning du gerne vil gå? 
Ja. Jeg er sikker på jeg går i den rigtige retning med min uddannelse og jeg nyder virkeligt at arbejde med branding, strategisk kommunikation og de udfordringer der følger.