Praktikant hos idoc

praktikant hos idoc

Praktikant Kristian Kops har fået et indblik i hvordan det er at være produktionsteknolog hos idoc

Vi har haft Kristian i 10 ugers praktikforløb. Læs med omkring Kristian’s praktikophold og hvordan en typisk hverdag er hos idoc.
 

Navn: Kristian Kops
Alder: 27 år
Uddannelse: Produktionsteknolog

Hvordan brugte du de færdigheder, du har fra studiet i din praktikperiode?
På fantastisk manér! Jeg har bestemt haft brug for færdigheder fra studiet, men de er også i stor stil blevet udfordret, hvilket betyder at jeg har lært en masse hos Idoc.

Hvordan så en typisk dag ud hos Idoc?
idoc har budt mig på en meget dynamisk praktikperiode i forhold til arbejdsopgaver. Godt nok har de naturligvis beskæftiget mig inden for mit uddannelsesområde, men man kan hurtigt få en ny opgave på bordet. Dette er igen med til at have gjort perioden en lærerig oplevelse, modsat hvis jeg udelukkende havde siddet med samme type opgave i ti uger.

Hvilke arbejdsopgaver havde du hos idoc?
Det har hovedsageligt været opgaver som omhandler 3D-modellering. Her kan blandt andet nævnes 3D-præsentationer, exploded view tegninger, og samlingstegninger. I denne forbindelse har jeg også lavet praktisk opmåling, (Både kontrol, og som grundlag for tegninger). Herudover har jeg også været præsenteret for opgaver i forbindelse med manualer, guider, eftersynsrapporter, og stiftet bekendtskab med Photoshop, og Autocad.

Hvad har du lært ved at være i praktik hos idoc?
Jeg har udvidet mit kendskab til de værktøjer (Programmer, metoder osv.), som jeg har med fra skolebænken, derudover er jeg blevet bekendt med mange nye værktøjer.

Hvordan er det at være i praktik hos idoc?
Hos idoc sidder jeg blandt mange dygtige medarbejdere, hvilket betyder at der er meget viden at hente. Sidder jeg med et problem er der altid en der har løsningen. Derudover har de været rigtig gode til at få mig til at føle mig velkommen. At være social med nye mennesker er ikke en af mine stærke sider, så det er godt at de har været i stand til at kompensere for det.

Hvordan får man som praktikant mest ud af sin praktikperiode?
Jeg synes at man skal se på praktikperioden som en sidste chance, og den bedste mulighed for at lære noget inden man for alvor skal ud på arbejdsmarkedet. Hvis man har den indstilling, kan man udnytte at man i praktikperioden ofte selv har mulighed for at styre hvad man laver, og at der er hjælp at hente. Så handler det bare om at kaste sig ud i de opgaver man har svært ved at løse.

Har din praktik hjulpet dig til at finde ud af hvilken retning du gerne vil gå?
Min praktik har givet mig indsigt i virkeligheden for en produktionsteknolog. Retningen for mig er heldigvis uændret. Jeg skal stadig være produktionsteknolog.

idoc vil gerne ønske Kristian alt held og lykke fremover